Radio e Jashtme e Kinës
Lajme
• MJK: Vizita e presidentit Xi Jinping do të forcojë lidhjet e Kinës me Indinë dhe Nepalin
• Treni i mallrave Kinë-Europë edhe në Liege të Belgjikës
• Presidenti kinez Xi Jinping takohet me kryeministrin e Ishujve Solomon
• Kinë: Të rinjtë në qytet e vogla do të fuqizojnë rritjen e konsumit digjital
• Kinë, rritet e ashtuquajtura "ekonomi e pushimeve"
• Qytetet kineze vezullijnë për Ditën Kombëtare
• Shangai, lehtësira në aeroport për pjesëmarrësit në Ekspozitën e Importit
• Nxitja e globalizimit ekonomik
• "Një brez, një rrugë", mundësi të reja për zhvillimin e përbashkët global
• Risia tekniko-shkencore është fuqia e zhvillimit të Kinës
më tepër>>>>>

Qytetet kineze vezullijnë për Ditën Kombëtare
Foto
Video - 70 vjet, unë dhe ti

• Video - Fishekzjarrë 3

• Video - Fishekzjarrë 2

• Video - Fishekzjarrë 1

• Video - Muzika "Lindja është e kuqe" hap mbrëmjen artistike për 70-vjetorin e RPK-së

• Video - RPK-ja feston 70-vjetorin e krijimit

• Video - 70 vjet së bashku

• Video - 70 vjet - Paradë ushtarake kineze

• Video - 70 vjet - Ndërtimi i infrastrukturës në Kinë

• Video - 70 vjet - Hajdar Muneka

• Video - 70 vjet - Agron Fico
më tepër>>>>>
Fokus
• Filmi i animuar "Panda kineze" së shpejti në ekranin e TVSH
Fëmijët shqiptarë çdo fundjavë do të mund te ndjekin në ekranin e Radiotelevizionit Shqiptar filmin e animuar kinez, "Panda kineze". Për këtë në mjediset e insrtitutucionit më të mëdha publik mediatik në...
• Historia shqiptaro-kineze në optikën e Besnik Mustafajt
Kina, marrëdhëniet diplomatike shqiptaro-kineze, nevoja për shtimin e shkëmbimeve ekonomike dhe kulturore me Kinën dhe dëshira për përkthimin e romaneve të tij në kinezisht janë në fokus të intervistës me...
• Intervista me një studente kineze të gjuhës shqipe

Ditët e fundit, Pan Shuhao tha se përparimin e atdheut ajo pati rast të studiojë jashtë vendit dhe të provojë jetën e larmishme universitare në Shqipëri dhe ajo është krenare për Kinën...

• 70 vjet, transformimi i bujqësisë kineze
Struktura e industrisë së bujqësisë u optimizua vazhdimisht, me një model modern që nxit zhvillimin e gjithanshëm të bujqësisë, pylltarisë, blegtorisë dhe peshkimit duke zëvendësuar modelin tradicional të bujqësisë, sipas Zyrës. Funksionimi i shkallës së bujqësisë u përmirësua nga përparimi...
• Pas 70 vjetësh, Kina i afrohet edhe një herë qendrës së arenës botërore
Vitet e fundit, presidenti kinez Xi Jinping ka theksuar në shumë takime e veprimtari ndërkombëtare ku ka marrë pjesë, rëndësinë e mbrojtjes së sistemit...
më tepër>>>>>
Video - Kjo është Kina moderne!

• Video - 70 vjet - Aeroporti Ndërkombëtar Daxing i Pekinit

• Video - 70 vjet - Urat në Kinë

• Video - 70 vjet - Interneti kinez

• Video - 70 vjet - Teknologjitë e larta e Kinës(2)

• Video - 70 vjet - Teknologjitë e larta e Kinës(1)

• Video - 70 vjet - Hekurudhat kineze

• Video - 70 vjet - Portet Kineze

• Video - 70 vjet - Arkitektura kineze
më tepër>>>>>
Link
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China