Video - 70 vjet - Urat në Kinë

2019-09-26 17:54:13 CRI Komenti juaj Printoni

Arritjet e spikatura në historinë botërore të ndërtimit të urave, para viteve '70 të shekullit të kaluar ishin në Europë dhe ShBA, në vitet '90 ishin në Japoni, kurse në shekullin e 21-të, janë në Kinë. Kjo është një pikëpamje e pranuar gjerësisht nga ekspertët e kësaj fushe. Me përparimin e teknologjisë, Kina ka ndërtuar ura madhështore jo vetëm mbi lumenj, liqene dhe dete të ndryshme,duke nxitur fort zhvillimin ekonomiko-shoqëror, por edhe ka hapur një faqe të re të jetesës së banorëve në thellësitë e maleve nëpërmjet ngritjes së urave mbi lugina të thella në vargmalet e panumërta.

Sa i lartë është niveli teknologjik i Kinës në ndërtimin e urave? Episodi "Urat në Kinë" i serisë së videove "Kjo është Kina moderne" do t'i përgjigjet kësaj pyetjeje.

Mrekulli
Lajmet Kryesore