Më 4 shkurt, dita e parë e fazës stinore “Fillimi i pranverës”, u zhvillua në Pekin ceremonia e hapjes së Lojërave Olimpike Dimërore 2022. /VCG

Aroma e luleve i tërheq zogjtë në male të vijnë për të thithur nektarin. /VCG

Fermerët janë të ngarkuar me menaxhimin dhe mbrojtjen e fushave në fazën e “Fillimit të pranverës” në kontenë Xintian të qytetit Yongzhou të provincës Hunan të Kinës. /VCG

Fermerët në kontenë Dingan të provincës Hainan përgatiten për mbjelljet pranverore në mot të mirë pas nisjes së fazës së “Fillimit të pranverës”. /VCG

"Fillimi i pranverës", faza e parë stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Uji i shiut"

Në kontenë Luoping të qytetit Qujing të provincës Yunnan të Kinës Jugore kanë çelur lulet e kolzave, pavarësisht motit të ftohtë. Shumë banorë shkojnë aty për të shijuar këtë pamje të mrekullueshme. /VCG

Pas fazës së “Ujit të shiut”, temperatura rritet dhe bimët fillojnë të nxjerrin gjethe të reja, duke qenë plot jetë. /VCG

Një fermer kinez po kujdeset për fidanët e shalqirit në serë. /VCG

Çafkat e vogla luajnë në fushën e gjelbër në fazën e “Ujit të shiut” buzë lumit Wanquan të provincës Hainan të Kinës, duke simbolizuar ardhjen e pranverës. /VCG

"Uji i shiut", faza e dytë stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Zgjimi i insekteve"

Panda po shijon jetën duke u ngrohur në diell në Bazën Kërkimore të Pandave në qytetin Chengdu të Kinës Jugperëndimore. /VCG

Me rritjen e temperaturës dhe çeljen e luleve, shumë dashamirës të shpendëve i shëtisin zogjtë e tyre në sheshin “Renmin” të qytetit Linyi të provincës Shandong të Kinës Lindore. /VCG

Fermerët janë të ngarkuar në mbjelljet në fushat e fshatit Zhangjiaji të qytetit Xiangyang të provincës Hubei të Kinës në fazën e “Zgjimit të insekteve”. /VCG

Makina pa drejtues për mbrojtjen e bimëve po punon në një arë me grurë në kopshtin bujqësor modern në qytetin Changzhou të provincës Jiangsu të Kinës. /VCG

"Zgjimi i insekteve", faza e tretë stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Sanatadita e pranverës"

Në fazën "Sanatadita e pranverës", mimozat dhe lulet e pjeshkës së malit çelin në parkun “Taoranting” të Pekinit. /VCG

Shumë shpendë që shtegtojnë drejt veriut pushojnë në liqenin Wolong, që gjendet në kontenë Kangping të Shenyang-ut të Kinës Verilindore. /VCG

Lulet e qershisë kanë çelur në Kopshtin Botanik “Zhongshan” të qytetit Nankin të Kinës, duke tërhequr shumë vizitorë. /VCG

Një fermere po mbledh speca në fshatin Futian të qytetit Qionghai të provincës Hainan të Kinës. /VCG

"Sanatadita e pranverës", faza e katërt stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Shkëlqimi i pastër"

Vizitorët shijojnë pamjen e bukur pranverore në malin Tianmu të qytetit Hangzhou të Kinës. /VCG

Në fazën "Shkëlqimi i pastër", fshatarët mbledhin gjethe çaji në parkun agroindustrial “Mingquangu” të qytetit Wuhan të provincës Hubei të Kinës. /VCG

Pastrimi i varreve është aktiviteti më i rëndësishëm gjatë Festës “Qingming”. /VCG

Punonjësit e policisë të Zyrës së Sigurisë Publike të qytetit Nankin mbajtën një ceremoni përkujtimore në “Yuhuatai” për të nderuar kujtimin e dëshmorëve të sigurisë publike dhe për të çuar përpara frymën e tyre. /VCG

"Shkëlqimi i pastër", faza e pestë stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Shiu i drithit"

Fermerët mbledhin çaj në plantacionin e çajit organik në fazën e "Shiut të drithit" në kontenë Jishui të qytetit Jian të provincës Jiangxi të Kinës. /VCG

Gjatë fazës së “Shiut të drithit”, bie shi i mjaftueshëm e në kohë. Bimët e porsambira vaditen me ujin e shiut dhe rriten të shëndetshme. /VCG

Pas shiut, ajri freskohet dhe fermerët fillojnë të mbledhin çaj në mot të mirë. /VCG

Gjethet e çajit të gjelbër që vilen pas "Shkëlqimit të pastër" dhe para "Shiut të drithit" quhen "gjethe çaji para shiut" ose "çaji i pranverës". Ky lloj çaji ka shije më të freskët e që ndihet për një kohë më të gjatë në gojë. /VCG

"Shiu i drithit", faza e gjashtë stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- " Fillimi i verës"

Inizio estate nei reperti archeologici cines

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Fillimi i verës", faza e 7-të stinore sipas kalendarit bujqësor /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Mbushja e vogël e drithërave"/ VCG

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Mbushja e vogël e drithërave", faza e 8-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Kokrrat në kalli"

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Kokrrat në kalli", faza e 9-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Kina në 24 fazat stinore- "Solstici i verës"

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Solstici i verës", faza e 10-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Nxehtësia e vogël", faza e 11-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Nxehtësia e madhe", faza e 12-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Fillimi i vjeshtës", faza e 13-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Përfundimi i nxehtësisë", faza e 14-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Vesa e bardhë", faza e 15-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

Le quattro stagioni ci indicano a che punto siamo dell’anno.

Il periodo Guyu (Pioggia per il grano) è l'ultimo termine solare della stagione di primavera, che ha l'origine dal proverbio "la pioggia nutre tutti i cereali".

"Sanatadita e vjeshtës", faza e 16-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Vesa e ftohtë", faza e 17-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Rënia e brymës", faza e 18-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Fillimi i dimrit", faza e 19-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Dëbora e imët", faza e 20-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Dëbora e madhe", faza e 21-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Solstici i dimrit", faza e 22-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Ftohtësia e vogël", faza e 23-të stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG

"Ftohtësia e madhe", faza e 24-t stinore sipas kalendarit bujqësor kinez /VCG