Radio e Jashtme e Kinës
Fokus
• Shqipëria në Rrugën e Re të Mëndafshit
Sapo firmosëm Memorandumin e Bashkëpunimit të Shqipërisë në kuadër të kësaj nisme, i cili përbën një hap përpara...
• Rruga e Re e Mëndafshit, projekti i madh i infrastrukturës botërore, platformë e hapur bashkëpunimi, efikase dhe e fortë
• Pekin, tryezë e rrumbullakët e udhëheqësve pjesëmarrës në Forumin "Një brez, një rrugë"

Presidenti i Kinës Xi Jinping kryesoi të hënën tryezën e rrumbullakët të udhëheqësve pjesëmarrës në Forumin "Një brez, një rrugë" për Bashkëpunim Ndërkombëtar.

Njohuri mbi nismën "Një brez, një rrugë"
Kina do të zhvillojë Forumin e Bashkëpunimit Ndërkombëtar për "Një brez, një rrugë" Rezultatet e zbatimit të nimës "Një brez, një rrugë"
Fondi i Rrugës së Mëndafshit Banka Aziatike e Investimeve Infrastrukturore
Presidenti Xi Jinping dhe "Një brez, një rrugë" Bashkëpunimi tregtar mes Kinës dhe vendeve përgjatë "Një brez, një rrugë"
Gjendja e tregtisë e vendeve përgjatë "Një brez, një rrugë" Komuniteti i fateve të përbashkëta
Vendet e përfshira në nismën "Një brez, një rrugë" Mekanizmi i bashkëpunimit "Një brez, një rrugë"
Theksi i bashkëpunimit rreth nismës "Një brez, një rrugë" Korniza e nismës "Një brez, një rrugë"
Parimet e zbatimit të përbashkët të "Një brez, një rrugë" Përse ndërtohet "Një brez, një rrugë"?
Çfarë është "Shpirti i Rrugës së Mëndafshit"? Rruga Tokësore e Mëndafshit dhe Rruga Detare e Mëndafshit në lashtësi
Çfarë është "Një brez, një rrugë"?
Video
Intervistë ekskluzive e Ambasadorit të Shqipërisë në Pekin, zotit Selim Belortaja për CRI Shqip Intervista me drejtorin e ATSH-së, z.Gëzim Podgorica Zbuloni Pekinin
Udhëtimi global i domateve "Brezi dhe Rruga":"Punojmë, krijojmë dhe fitojmë së bashku"
Lajmet
• Filloi punën linja hekurudhore SGR nga Mombasa në Nairobi • Programi kulturor "Tregimet e Rrugës së Mëndafshit" jep premierën në Romë
• Kina, investuesi më i madh në Gjermani për 3 vjet radhazi • Varshavë, zhvillohet takimi i kryeparlamentarëve të vendeve të EQL-së
• Mbyllet Forumi "Një brez, një rrugë" • Xi: Forumi "Një brez, një rrugë", arritje pozitive
• Xi Jinping, thirrje për koordinim të politikave dhe bashkëpunim praktik në "Një brez, një rrugë" • Bashkësia Ndërkombëtare vlerëson fjalimin e presidentit Xi në çeljen e forumit "Një Brez, Një Rrugë"
• Pekin, tryezë e rrumbullakët e udhëheqësve pjesëmarrës në Forumin "Një brez, një rrugë" • Kinë, rezerva e qelizave hemopoietike (AHST) i kalon mbi 2.3 milionët
• Sistemi i transportit rrugor në Kinë do t'i japë nxitje tregtisë • 1/2 e ndërmarrjeve shtetëtore kineze, pjesë e "Një brez, një rrugë"
• WIPO: Nisma "Një brez një rrugë", shans për ekonomitë e reja • Presidenti grek i uron sukses forumit për "Një brez, një rrugë"
• Bachelet: Forumi për "Një brez, një rrugë", një mundësi e mirë për Kilin • Studiuesi, nisma "Një brez, një rrugë" duhet t'u sjellë përfitime njerëzve të zakonshëm
më tepër>>>>
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China