Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve të ShBA-së Nancy Pelosi bëri një vizitë të martën në Tajvan, duke mos marrë parasysh kundërshtimin e fortë dhe pakënaqësinë serioze të Kinës. Ky akt shkeli seriozisht parimin e "një Kine" dhe sovranitetin e integritetin territorial të Kinës, duke u kundërshtuar gjerësisht nga komuniteti ndërkombëtar.