Foto: VCG

Foto: VCG

Më shumë se 500 grupe robotësh nga 130 ndërmarrje u shfaqën në Konferencën Botërore të Robotëve (WRC) 2022 në Pekin, ndër të cilat mbi 30 bënë debutimin e tyre botëror, njofton Xinhua.

Veprimtaria, e mbajtur nga 18 deri më 21 gusht, përmban tre ngjarje kryesore duke përfshirë forumin, ekspozitën dhe konkurrencën.

Në Konferencë ishin të ftuar më shumë se 300 ekspertë nga 15 vende dhe rajone për të ndarë arritjet më të fundit akademike dhe tendencat e zhvillimit në fushën e robotikës, si robotika dhe automatizimi i avancuar, Inteligjenca Artificiale, prodhimi inteligjent, ndërfaqja e kompjuterit të trurit (BCI) dhe ndërveprimi inteligjent njeri-makinë.

Konkursi organizoi katër ngjarje të mëdha, përkatësisht Tri-Co Robot Challenge, BCI Controlled Robot Contest, Robot Application Contest, Youth Robot Design Contest, me rreth 4000 garues që konkurua në të njëjtën fushë. Konferenca Botërore e Robotëve është mbajtur në Pekin gjashtë herë që nga viti 2015.(Fatosi)