ShBA-ja nën kërcënimin e armëve. ShBA-ja “është rrëmbyer” nga abuzimi me armët e zjarrit. Dhuna me armë dhe të shtënat masive janë në rritje, duke lënë pas një shoqëri amerikane të mbushur me plumba. Askush nuk ka dalë ende për të sfiduar statusin e tanishëm.

Problemi i armëve është i rrënjosur thellë në shoqërinë amerikane. Ai është bërë pjesë e kulturës së këtij vendi dhe është vazhdimisht duke formësuar shoqërinë dhe duke ndikuar në perceptimin e njerëzve për armët.