Pandemia e koronavirusut po vijon të përhapet në mbarë botën, ndërsa “teoria e daljes së virusit nga laboratori” përsëri është bërë një temë e nxehtë mediatike. CMG-ja ka lexuar 238 raporte të pesë mediave kryesore perëndimore për gjurmimin e virusit të shkruara nga fundi i vitit 2019 deri tani, dhe ka bërë një analizë të fjalëve kyçe, të cilat tregojnë se disa politikanë dhe media e kanë kthyer teorinë konspirative në një teori që duket e besueshme nëpërmjet aludimeve, përbaltjes dhe akuzave. (Li Huailiang/Artan)