Si t'i tregohet botës Xinjiang-u i vërtetë ka qenë një problem i madh për zyrtarët vendorë. Një prej tyre i tha gazetares së CMG-së Liu Xin se Xinjiang-u i mirëpret gazetarët nga e gjithë bota për të raportuar. Ky zyrtar e mirëpriti një ekip të BBC-së dhe i dha edhe intervistë, por, në fund, videoja përfundimtare ishte plotësisht kundër së vërtetës. Çfarë ndodhi në prapaskenë?