Ditë e fundit, një i sëmurë rëndë 108-vjeçar në Shangai u shërua gradualisht pas mjekimit në spital, duke vendosur rekordin e pacientit të shëruar me moshën më të madhe. Me konceptin “populli i pari, jeta e para”, Kina ngul këmbë në politikën “zero-COVID dinamike”, nuk lejon përhapjen e virusit dhe nuk heq dorë nga mjekimi për çdo pacient, duke pasur efekte të dukshme. Kjo është vlerësuar gjerësisht nga komuniteti ndërkombëtar.