"Më kujtohet mjaft qartë se presidenti kinez Xi Jinping është një burrë i gjatë me sjellje miqësore. Komentet e tij mbi çështje të ndryshme nuk ishin të gjata, por vërtet realiste dhe shumë të sinqerta,” thotë kryetari i Shoqatës së Marrëdhënieve Kamboxhia-Kinë Chea Monyrith.

Monyrith shprehet se liderët kinezë kanë një vizion afatgjatë dhe të gjerë lidhur me çështjet ndërkombëtare, gjë që ai mendon se është e admirueshme.