Foto: VCG

Foto: VCG

Të enjten, drejtori i Departamentit të Planifikimit të Përgjithshëm të Olimpiadës Dimërore të Pekinit 2022 Li Sen tha për mediat se Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit do të zhvillohen me menaxhim rigoroz të lëshimit të ulët të karbonit dhe të gjitha objektet përshtaten me standardet e gjelbra.

Li shtoi gjithashtu që pala organizatore do të ndërtojë një sistem transporti me karbon të ulët dhe do të japë kompensime karboni, duke shtuar se Olimpiada Dimërore e Pekinit do të organizohet me lëshim karboni asnjanës.(Jiang Lei)