Foto:VCG

Foto:VCG

Qipro do të kundërshtojë një propozim që pritet të bëhet nga disa vende anëtare të Bashkimit Evropian (BE) për të vendosur ndalimin e vizave për qytetarët rusë, tha një zyrtar i lartë i Ministrisë së Jashtme Çështjet të shtunën, njofton Xinhua.

Sekretari i përhershëm i ministrisë Kornelios Korneliou i tha Agjencisë shtetërore të Lajmeve të Qipros se propozimi pritet të paraqitet nga vendet baltike, gjatë takimit jozyrtar të ministrave të jashtëm të BE-së (Gymnich) në Pragë më 30 dhe 31 gusht.

Korneliou shtoi se Greqia dhe Gjermania e kanë kundërshtuar propozimin, por ai nuk ka bërë parashikime për fatin e propozimit.

"Ekziston edhe komuniteti i emigrantëve rusishtfolës në Qipro dhe në shtetet e tjera të BE-së. Me një masë të tillë ne do të parandalonim kontaktet e qytetarëve rusë me familjet dhe miqtë e tyre. Nuk besojmë se ka merita në një vendim të tillë" tha Korneliou.

Ai shtoi se ideja ishte propozuar në të kaluarën, në kuadër të Këshillit Evropian, nga një vend baltik, por u përball me "reagime të ashpra".

Ai tha se lëvizja e lirë e personave zbatohet në BE dhe kështu do të ishte "në kundërshtim me parimet tona t'i ndalojmë qytetarët e Federatës Ruse që të vizitojnë vendet anëtare të BE-së".(Fatosi)