Më 15 gusht të vitit të kaluar, talibanët u kthyen në Kabul dhe morën përsëri pushtetin në Afganistan. Në fund të atij muaji, trupat amerikane u tërhoqën tërësisht nga ky vend.

Gjatë pushtimit të vet 20-vjeçar ShBA-ja nuk i solli Afganistanit paqe, por përkundrazi, e la në kaos. Pas tërheqjes së nxituar të trupave të veta, ShBA-ja mban ende të bllokuara 7 miliardë dollarë pasuri të Afganistanit dhe afganët vuajnë ende katastrofën e hidhur të shkaktuar nga ShBA-ja. (Wang Lei/ Artan)