Foto: CMG

Foto: CMG

Sipas njoftimeve të gazetës "The Hill", nën ndikimin e epidemisë së koronavirusit të ri, jetëgjatësia e parashikimit të banorëve aborigjenë në ShBA, nga 72 vjeç në vitin 2019, vitin e kaluar ra në 67 vjeç, me një ulje 3 vjet më shumë se te të bardhët. Aborigjenët e ShBA-së, afrikanoamerikanët dhe aziatikoamerikanët kanë vuajtur nga diskriminimi racial për një kohë të gjatë. Përballë epidemisë së koronavirusit dhe epidemisë së lisë së majmunit, ata duken më të prekshëm dhe më të pafuqishëm. (Çang Çuo)