Foto: VCG

Foto: VCG

Shtetet e Bashkuara janë rrënuar nga dhuna me armë në rritje, e nxitur kryesisht nga misogjinia dhe supremacia e bardhë që shpërtheu nëpër mediat sociale, ka raportuar “Wisconsin Examiner”.

Në një artikull në faqes jofitimprurëse të lajmeve thuhet se kriza aktuale e dhunës me armë vjen mes rritjes së zotërimit të armëve gjatë pandemisë Covid-19 dhe rritjes së numrit të grupeve nacionaliste, të cilat u rritën me 55 për qind gjatë presidencës së Donald Trump, citon “Xinhua”.

“Ka një epidemi maskiliteti në Shtetet e Bashkuara dhe ne po e shohim atë herë pas here në këto sulme me armë”, -citohet të ketë thënë Sarah Prior, profesoreshë sociologjie në Universitetin Shtetëror të Miçiganit, kërkimi i së cilës fokusohet në dhunën gjinore. (Elona)