Foto:VCG

Foto:VCG

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka rritur indeksin e monedhës kineze renminbi, të njohur gjithashtu si juan, në shportën e monedhave të së Drejtës së Posaçme të Tërheqjes (SDR), sipas një njoftimi për shtypin të shtunën.

Në rishikimin e fundit të vlerësimit të SDR-së të kryer të mërkurën, FMN-ja e ngriti peshën e juanit nga 10.92 në 12.28 për qind dhe të dollarit amerikan nga 41.73 në 43.38 për qind. Indeksi i tre monedhave të tjera të shportës - euro, jeni japonez dhe paundi britanik - u ul.

SDR-ja është një rezervë ndërkombëtare për të plotësuar rezervat zyrtare të vendeve anëtare të FMN-së. Vlerësimi i përditësuar e ruajti peshën e juanit në vendin e tretë në shportën e SDR-së, pas dollarit amerikan dhe euros.