Duke vendosur kurora me lule në pllakat përkujtimore kushtuar tre gazetarëve kinezë të vrarë në bombardimin e NATO-s të ish-Ambasadës së Kinës në ish-Republikën Federale të Jugosllavisë në vitin 1999, përfaqësuesit e Serbisë dhe Kinës përkujtuan të shtunën dëshmorët kinezë, njofton “China Daily”.

Ndër zyrtarët e pranishëm në përkujtim ishin edhe ministri i Brendshëm serb, Aleksandar Vulin, ministrja e Punës, Veteranëve dhe Çështjeve Sociale, Darija Kisic Tepavcevic, dhe Tian Yishu, i ngarkuari me punë i ambasadës kineze në Serbi.