Foto: VCG

Foto: VCG

Kina do të nisë një fushatë kombëtare për të mobilizuar më mirë sektorin e shkencës dhe teknologjisë për të kontribuar në rigjallërimin rural të vendit, sipas një grupi të ri udhëzimesh.

Të publikuara së bashku nga Shoqata e Kinës për Shkencën dhe Teknologjinë dhe Administrata Kombëtare e Rivitalizimit Rural, udhëzimet specifikojnë një sërë detyrash kryesore, duke përfshirë ofrimin e trajnimeve në teknologjinë shkencore, leksioneve dhe udhëzimeve specifike të industrisë për zonat rurale, bën të ditur “Xinhua”.

Shoqatat e teknologjisë shkencore në të gjitha nivelet janë thirrur të udhëheqin punonjësit e teknologjisë shkencore në bazë për t'u bashkuar në punën e rigjallërimit rural.

Udhëzimet kërkojnë gjithashtu që autoritetet përkatëse të përfshijnë ndërtimin e objekteve të popullarizimit të shkencës në strukturën e përgjithshme të infrastrukturës rurale dhe të ndërtojnë më shumë muze të teknologjisë shkencore në shkollat e mesme rurale. (Elona)