Xinhua

Xinhua

Kina dërgoi të enjten me sukses nëntë satelitë në orbitë me një raketë “Marshimi i Madh-2C” nga Qendra e Lëshimit të Satelitëve e Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore.

Satelitët do të ofrojnë shërbimet e ardhshme për udhëtimin e automjeteve të ndërlidhura inteligjente dhe ndërveprimin telefon celular-satelit.

Ky ishte misioni i 422-të i fluturimit i serisë së raketave “Marshimi i Madh”.