VCG

VCG

Shangai do t'i lejojë nxënësit në vitin e parë e të dytë të shkollave të mesme të rikthehen në banka që nga 6 qershori, tha të enjten në një konferencë shtypi Yang Zhenfeng, zëvendësdrejtor i Komisionit të Arsimit të Bashkisë së Shangait.

Edhe nxënësit në vitin e fundit të shkollës së mesme gjithashtu do të lejohen të kthehen në shkollë nga 13 qershori. Rifillimi i shkollës nuk është i detyrueshëm dhe nxënësit mund të zgjedhin të qëndrojnë në shtëpi dhe të ndjekin edhe mësime në internet nëse dëshirojnë, shtoi Yang.

Për të mbrojtur shëndetin dhe sigurinë e nxënësve, distriktet dhe shkollat do të organizojnë automjete të posaçme për nxënësit që kanë vështirësi për të udhëtuar për në shkollë, tha ai.

Provimi kombëtar i pranimit në universitete në Shangai është shtyrë për më 7-9 korrik, ndërsa provimi kombëtar i ciklit të lartë të shkollës së mesme është shtyrë për 18-19 qershor.