Foto: VCG

Foto: VCG

Investimi i Kinës në infrastrukturën rrugore dhe ujore pa një zgjerim të qëndrueshëm në katër muajt e parë të vitit, tregojnë të dhënat nga Ministria e Transportit, njofton “Xinhua”.

Investimet e aseteve fikse në infrastrukturën rrugore dhe ujore u rritën 7.3 për qind nga viti në vit në 729.5 miliardë juanë.

Investimi i aseteve fikse të vendit në ndërtimin e rrugëve u rrit me 7.7 për qind nga viti në vit, ndërsa ai për infrastrukturën ujore u rrit me 0.8 për qind nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Rajoni Autonom i Mongolisë së Brendshme të Kinës veriore raportoi rritjen më të shpejtë në këtë drejtim, me investimet që u rritën me 107.1 për qind nga një vit më parë. Provinca Liaoning e Kinës verilindore pa rënien më të madhe gjatë periudhës janar-prill, me investimet që ranë 81.2 për qind nga viti në vit, tregojnë të dhënat.