Foto: VCG

Foto: VCG

Prodhimi i energjisë diellore të Kinës shënoi rritje në prill, në kuadër të nismave për energjinë e pastër të vendit, treguan të dhënat zyrtare, njofton Xinhua.

Prodhimi i energjisë diellore u rrit me 24.9 për qind nga viti në vit muajin e kaluar, 8.1 pikë përqindjeje më shumë se muaji i kaluar, treguan të dhënat nga Zyra Kombëtare e Statistikave.

Kina gjithashtu pa rritje në prodhimin e saj të energjisë hidrocentrale, energjisë bërthamore dhe energjisë së erës në prill, përkatësisht 17.4 për qind, 0.9 për qind dhe 14.5 për qind nga viti në vit.

Prodhimi i energjisë termike ra 11.8 për qind nga një vit më parë muajin e kaluar, treguan të dhënat.

Prodhimi i energjisë në Kinë u ul me 4.3 për qind nga viti në vit në 608.6 miliardë kilovat-orë në prill. Gjatë katër muajve të parë të vitit, prodhimi i saj i energjisë arriti në 2.6 trilion kilovat-orë, me një rritje prej 1.3 për qind nga viti në vit.