Kina zuri mbi 18 % të ekonomisë globale në vitin 2021, nga 11.4 % në vitin 2012, bëri të ditur të enjten Han Wenxiu, një zyrtar i lartë i Komitetit Qendror për Çështjet Financiare dhe Ekonomike.

Kina e ka konsoliduar dhe përmirësuar statusin e saj si ekonomia e dytë më e madhe në botë gjatë dekadës së fundit, tha Han.

Sipas tij, prodhimi i brendshëm bruto (PBB) i vendit arriti në 114 trilionë juanë (rreth 16.94 trilionë dollarë) në vitin 2021, ndërsa PBB-ja 12 500 dollarë, afër pragut të ekonomive me të ardhura të larta.

Kontributi i rritjes ekonomike të Kinës në ekonominë botërore ka qëndruar në rreth 30 % viteve të fundit, duke u bërë motori kryesor i rritjes së ekonomisë globale, shtoi Han.