Delegacioni olimpik kinez hyri në ceremoninë e hapjes me sportisten e slitës me skelet çeliku Zhao Dan dhe patinatorin e shpejtësisë Gao Tingyu si flamurtarët e vendit pritës.

Delegacioni kinez përfshin 177 sportistë, pjesëmarrja më e madhe e vendit ndonjëherë në Lojërat Olimpike Dimërore.

Si një traditë olimpike, Greqia, e cila organizoi Lojërat e para Olimpike moderne në vitin 1896, ishte ekipi i parë që filloi paradën e sportistëve në stadiumin “Foleja e Zogut”.

Kina, si mikpritëse, parakaloi e fundit; ndërsa Italia, organizatorja e Lojërave Olimpike Dimërore të ardhshme (Milano-Cortina 2026), në vendin e dytë nga fundi sipas një ndryshimi të miratuar nga Bordi Ekzekutiv i KON-it në dhjetor 2019.

Përveç kësaj, sportistët u futën sipas renditjes së emrave të ekipeve të tyre siç shkruhen me hieroglife kineze, me Turqinë pas Greqisë.

Ekipet drejtoheshin nga një mbajtëse pankarte e veshur me kostume me modele akulli dhe bore. Pankartat, në formën e një floku dëbore me ngjyra të ndezura me emrat e Komitetit Olimpik Kombëtar/Rajonal mbi to, janë frymëzuar nga "nyja kineze", e cila është një art i lashtë kinez i thurjes me dorë, që simbolizon solidaritetin dhe begatinë.