Ditët e fundit, disa vende perëndimore si SHBA ka përdorur si pretekst sigurinë e informacionit, duke sugjeruar lojtarë olimpikë të mos marrin celularë dhe kompjuterë personalë, me synim që të mos ketë përgjim.

Kjo në fakt është një balt të hedhur nga disa vende të pakta si SHBA ndaj olimpiadës dimërore të Pekinit. Zëdhënësi i Komitetit Organizativ Olimpik të Pekinit u shpreh që të gjitha veprimet nga komiteti organizativ janë ndërmarrë me rigorozitet sipas ligjit të Kinës dhe është shqyrtuar nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar. Kështu, do të garantohet siguria e të dhënave personale.

Në fakt, SHBA-ja vet është kërcënim më i madh për sigurinë e internetit. Julian Paul Assange është akuzuar pasi ka zbuluar sulmin kibernetik të SHBA-së në botë, Ed Snowden është listuar si kriminel pasi ka nxjerrë në pah programin PRISM dhe tani ende po arratiset jashtë SHBA-së. Në maj 2021, doli skandali që SHBA-ja bën përgjim ndaj liderëve europianë, çka ka shokuar tërë komunitetin ndërkombëtar.

Lojërat dimërore olimpike do të hapen pas disa ditësh. Pekini është gati dhe me krah të hapur po pret lojëtarët nga e gjithë bota.