Një leksion special do të fillojë të enjten në orën 15:40 (koha e Pekinit) nga tre anëtarët e ekuipazhit Shenzhou-13 në bordin e stacionit hapësinor të Kinës, njoftoi Agjencia Hapësinore e Kinës (CMSA), bën të ditur “Xinhua”.

Astronautët Zhai Zhigang, Wang Yaping dhe Ye Guangfu do të ndërveprojnë me studentët në Tokë. Klasa kryesore në terren do të jetë në Muzeun e Shkencës dhe Teknologjisë në Kinë. Klasat do të ngrihen gjithashtu në Nanning të Rajonit Autonom Guangxi Zhuang të Kinës jugore, në qarkun Wenchuan të provincës Sichuan, Hong Kong dhe Makao.

Astronautët do të prezantojnë dhe shfaqin skenat e tyre të jetesës dhe punës në stacionin hapësinor kinez. Ata gjithashtu do të demonstrojnë projekte si eksperimentet citologjike, lëvizjen e objekteve dhe tensionin sipërfaqësor të lëngjeve në mjedisin e mikrogravitetit. Ata do të kenë ndërveprim në kohë reale me klasat tokësore për të përhapur njohuritë e fluturimeve hapësinore me ekuipazh dhe për të frymëzuar të rinjtë.

Tre astronautë kinezë shkuan në hapësirë në bordin e anijes kozmike Shenzhou-13 dhe hynë në stacionin hapësinor të vendit më 16 tetor, duke nisur misionin më të gjatë të ekuipazhit të vendit për ndërtimin e stacionit hapësinor.

Në qershor 2013, astronautja femër kineze Wang Yaping, e ndihmuar nga dy anëtarët e tjerë të ekuipazhit në bordin e anijes kozmike Shenzhou-10, mbajti leksionin e parë hapësinor të vendit për mbi 60 milionë nxënës shkollash në të gjithë Kinën nëpërmjet transmetimit të drejtpërdrejtë të videos. (Fatosi)