[Foto nga VCG]

Këshilltari kinez i Shtetit, njëherësh Ministri i Jashtëm Wang Yi zhvilloi të shtunën bisedime me homologun e tij polak Zbigniew Rau në Guiyang, provinca Guizhou e Kinës jugperëndimore, njofton “Xinhua”.

Wang tha se shpërthimi i papritur i epidemisë nuk ka ndërprerë agjendën kryesore diplomatike të të dy palëve, as nuk ka ndaluar ritmin e shkëmbimeve dhe bashkëpunimit midis dy vendeve.

[Foto nga VCG]

Ai vuri në dukje se Kina i kushton shumë rëndësi ndikimit ndërkombëtar dhe rajonal të Polonisë dhe është e gatshme të shikojë marrëdhëniet Kinë-Poloni nga një perspektivë strategjike dhe afatgjatë.

Wang theksoi se pala kineze i përmbahet parimit të respektit të ndërsjellë, barazisë dhe përfitimit për të zhvilluar bashkëpunim të ndërsjellë të dobishëm dhe për të injektuar përmbajtje të re në partneritetin gjithëpërfshirës strategjik Kinë-Poloni.

Wang tha se të dyja palët, në bazë të forcimit të parandalimit dhe kontrollit të epidemisë, duhet të mbajnë shkëmbime të nivelit të lartë, të promovojnë koordinimin e politikave dhe të forcojnë bashkëpunimin në shumë fusha, duke përfshirë ekonominë dhe tregtinë, logjistikën, kujdesin mjekësor dhe shëndetësor, shkencor dhe inovacioni teknologjik, energjia dhe ekonomia dixhitale.

Ai tha se Polonia është e gatshme të nisë një rrugë të shpejtë me Kinën sa më shpejt të jetë e mundur për të ndihmuar rifillimin e shkëmbimeve të personelit.

Rau theksoi se Polonia i kupton dhe respekton të drejtat dhe interesat legjitime të Kinës dhe dëshiron të bëjë përpjekje aktive për zhvillimin e shëndetshëm të marrëdhënieve BE-Kinë dhe bashkëpunimin midis Kinës dhe vendeve të EQL-së. (Fatosi)