Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ka miratuar 16 vaksina të prodhuara në vend për Covid-19 për provat klinike, gjashtë prej të cilave kanë hyrë në fazën 3. Këto janë të dhënat më të fundit nga Administrata Kombëtare e Produkteve Mjekësore, njofton “Xinhua”.

Dy vaksina të paaktivizuara Covid-19 nga Kina kanë dalë në treg me bazë të kushtëzuar: një vaksinë nga “China National Biotec Group” e lidhur me “Sinopharm” dhe “CoronaVac” e zhvilluar nga “Sinovac Biotech”. Ato morën miratimet e tyre përkatëse nga administrata më 30 dhjetor 2020 dhe 5 shkurt të këtij viti.

Përveç vaksinave të paaktivizuara, Kina ka miratuar katër qasje teknologjike për vaksinat Covid-19: vaksinat e proteinave rekombinante, vaksinat vektoriale adenovirus, vaksinat e acidit nukleik dhe vaksinat duke përdorur viruse të viruseve të gripit të zbutur.

Sipas zëdhënësit të Komisionit Kombëtar të Shëndetit, Mi Feng, që nga 9 shkurti, Kina ka administruar 40.52 milionë doza vaksinash në grupet kryesore. (Fatosi)