Xi'an, kryeqendra e provincës Shaanxi në veriperëndim të Kinës, ka parë një rritje në trenat e mallrave Kinë-Evropë këtë vit. Kjo u deklarua nga qeverisja vendore në një konferencë për shtyp, shkruan agjencia italiane e lajmeve ANSA.

Që nga e diela, shërbimi i trenave të mallrave Kinë-Evropë "Chang'an" operoi 3004 trena në vitin 2020, 1.8 herë më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Gjatë kësaj periudhe, shërbimi hekurudhor transportoi më shumë se 2.3 milionë tonë mallra, 1.5 herë më shumë se tranziti në të njëjtën periudhë të vitit 2019.

Që nga fillimi i tij në nëntor 2013, shërbimi "Chang'an" ka hapur 15 rrugë ngarkese që lidhin Xi'an me destinacionet në Azi dhe Evropë.