Sivjet është 40-vjetori i krijimit të Zonës së Posaçme Ekonomike të Shenzhen-it. Gjatë 40 vjetëve, ky qytet ka krijuar të ashtuquajturën “shpejtësi të Shenzhen-it” dhe shumë ndërtesa simbolike janë ngritur aty. Me rastin e 40-vjetorit, mund të shohim këto ndërtesa, duke ndier konkretisht shpejtësinë dhe inovacionin e Shenzhen-it.

Pallati i Teknologjisë Elektronike, 1981

Pallati i Teknologjisë Elektronike, 1981

Pallati "Saige", 1996

Pallati "Saige", 1996

Skulptura e Ten Hsiao Pinit në sheshin "Lianhuashan", 2000

Skulptura e Ten Hsiao Pinit në sheshin "Lianhuashan", 2000

Qendra "KingKey 100", 2011

Qendra "KingKey 100", 2011

Pallati "Tencent" në "Binhai", 2017

Pallati "Tencent" në "Binhai", 2017

Qendra Botërore e Shenzhen-it, 2019

Qendra Botërore e Shenzhen-it, 2019

Qendra Ndërkombëtare "Shengang Shimao", në ndërtim

Qendra Ndërkombëtare "Shengang Shimao", në ndërtim