• Kina shpall nismën për të trajtuar shqetësimet mbi zhvillimin e IA-së

 • Peng Liyuan: Kultura, lidhësja shpirtërore e bashkëpunimit të "Një brez, një rrugë"

 • “Një brez, një rrugë”, plani transparent i Kinës për botën e modernizuar

 • Pas 10 vitesh, bashkëpunimi mes vendeve të “Një brez, një rrugë” mbetet i gjallë

 • “Një brez, një rrugë” sjell erë të freskët në velat e Jiangsu

  Një kopje e anijes së eksploruesit të famshëm kinez Zheng He është ankoruar pranë bregut të një liqeni në provincën Jiangsu, e cila u vizitua dhe nga shumë gazetarë e redaktorë nga vende që bëjnë pjesë në nismën “Një brez, një rrugë”. Udhëtimet e tij e çuan përpara Rrugën e lashtë Detare të Mëndafshit dhe përmes këtij udhëtimi mediatik u vlerësua angazhimi historik i Kinës për të rritur shkëmbimet ekonomike dhe kulturore me botën, një angazhim që vazhdon edhe sot e kësaj dite.

 • Nxitja e ndërlidhjes për të ndjekur bashkërisht rrugën e lulëzimit

  Marcel Stein, kryeekzekutivi i grupit “Bahnoperator”: “Trenat e mallrave Kinë-Evropian kanë pasur suksese të mëdha gjatë 10 vjetëve të kaluar dhe kanë ndryshuar tregun hekurudhor evropian. Më shumë mallra mund të transportohen ndërmjet hekurudhës. Mund të them se rigjallërimi i transportit hekurudhor i mallrave në Evropë është i pandashëm nga kontributi i Kinës.”

 • “Një brez, një rrugë” u ofron fëmijëve ëndrra të mëdha për të ardhmen

  Linja hekurudhore Kinë-Laos është një vepër madhështore që u ka sjellë shumë të mira qytetarëve të Laosit. Ndër ta janë dhe disa fëmijë të një shkolle fillore, të rindërtuar me fondacione kineze, të cilët e morën trenin për një ekskursion shkollor, për të vizituar stacion hekurudhor në një qytet tjetër. Këta fëmijë kanë përfituar nga “Një brez, një rrugë” jo vetëm sepse u ka ofruar një mjedis më të mirë për të mësuar, por gjithashtu u ka ofruar edhe një mundësi që të përjetojnë një infrastrukturë të tillë moderne dhe të kenë ëndrra më të mëdha.

 • “Një brez, një rrugë” ndihmon në kultivimin e lidhjeve me Hungarinë

  Ekspertët dhe drejtuesit e biznesit janë unanimë në një mendim se lidhjet e pasuruara të biznesit Kinë-Hungari do të jenë të dobishme për të dy vendet, ndërkohë që do të injektojnë vitalitet të ri në bashkëpunimin e Kinës me Bashkimin Evropian. Në kuadër të bashkëpunimit përmes nismës “Një brez, një rrugë”, projekti hekurudhor dhe impiantet e baterive janë shembuj të përpjekjeve të dy vendeve.