Lumi Yangtze i Kinës regjistroi përmbytjen e parë të vitit 2024
2024-06-29 14:19:40

Foto nga VCG

Lumi Yangtze i Kinës po përjeton përmbytjen e parë të vitit 2024, sipas Ministrisë së Burimeve Ujore, pasi niveli i ujit në stacionin hidrologjik Jiujiang, një nga pikat kryesore të monitorimit për nivelin e ujit në rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit është rritur në 20 metra, duke arritur nivelin e paralajmërimit të premten, shkruan “Xinhua”.

Të prekur nga reshjet e vazhdueshme të dendura, degët e shumta të lidhura me liqenin Poyang dhe liqenin Dongting, dy liqenet më të mëdhenj të ujërave të ëmbla të Kinës, kanë përjetuar përmbytje të mëdha.

Ministria ka ngritur përgjigjet emergjente ndaj përmbytjeve në nivelin III në provincat Anhui, Jiangxi, Hubei dhe Hunan të premten dhe dërgoi urgjentisht katër ekipe pune shtesë në vijën e parë, për të ofruar udhëzime për lehtësimin e përmbytjeve.

Kina ka një sistem reagimi emergjent me katër nivele të kontrollit të përmbytjeve, ku niveli I është përgjigjja më e ashpër. (Irma)