Investimet e huaja në Qianhai i kalojnë 40 miliardë dollarë
2024-06-25 10:10:29

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kompanitë e huaja kanë investuar mbi 40 miliardë dollarë amerikanë në Zonën e Bashkëpunimit të Industrisë së Shërbimit Modern Qianhai Shenzhen-Hong Kong (shkurtuar si Qianhai), citon “Xinhua” një zyrtar lokal.

Të dhënat zyrtare tregojnë se në Qianhai tani ka mbi 10.000 firma të investuara nga jashtë, deklaroi Wang Jinxia, zëvendësdrejtor i Autoritetit Qianhai, për Tryezën Ekonomike të Kinës.

“Kina mbetet tregu më i madh në botë. Zhvillimi i forcave të reja prodhuese cilësore vazhdon të gjenerojë kërkesë në treg, duke tërhequr një numër në rritje investitorësh globalë. Ne jemi gati ta transformojmë Qianhain në një central elektrik që drejton zhvillimin me cilësi të lartë të Kinës duke grumbulluar burime globale, duke avancuar inovacionin dhe duke ndjekur një rritje të koordinuar”,- deklaroi Wang.

Këshilli i Shtetit i Kinës publikoi një plan zhvillimi në vitin 2010, me synimin për ta bërë Qianhain një zonë demonstruese për inovacionin dhe bashkëpunimin e industrisë moderne të shërbimit midis Guangdong dhe Rajonit të Posaçëm Administrativ të Hong Kongut.

Vite pas zhvillimit të tij, Qianhai është tani i njohur për rolet e tij si një qendër aeroporti dhe porti detar, një vend për konventa dhe ekspozita dhe si ofrues i shërbimeve moderne.  (Fatosi)