Kina lëshon alarme për stuhi shiu, mot të rëndë konvektiv
2024-06-24 11:09:53

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Qendra Kombëtare Meteorologjike e Kinës ka rinovuar një alarm portokalli për stuhi shiu dhe ka lëshuar një alarm blu për mot të rëndë konvektiv të dielën në mëngjes, njofton Xinhua. Deri të hënën në mëngjes, shira të dendur dhe stuhi shiu parashikohen të godasin pjesë të Anhui, Shangai, Zhejiang, Jiangxi dhe Fujian, tha qendra.

Sipas qendrës meteorologjike, pjesë të Anhui, Jiangxi, Zhejiang dhe Guizhou parashikohet të goditen nga shira të rrëmbyeshëm.

Qeverive lokale u është kërkuar të ndërpresin furnizimet e rrezikshme të energjisë në natyrë dhe të pezullojnë operacionet në mjedise të hapura.

Qendra lëshoi gjithashtu një alarm blu për mot të rëndë konvektiv në rajone të shumta të vendit nga mëngjesi i së dielës deri të hënën në mëngjes.

Stuhitë, stuhitë dhe breshri do të përfshijnë pjesë të Jilin, Liaoning, Hebei, Shandong, Anhui, Shangai, Hunan, Jiangxi dhe Zhejiang.

Reshjet e shkurtra dhe të dendura me reshje për orë mbi 20 mm do të godasin pjesë të Jilin, Liaoning, Hebei, Anhui, Jiangsu, Shangai dhe disa rajone të tjera, tha qendra.

Qendra ka këshilluar publikun që të marrë masa paraprake, siç është reduktimi i aktiviteteve në natyrë. Anijet që operojnë ose kalojnë tranzit në ujërat e prekura duhet të kthehen në porte ose të bëjnë devijime.

Kina ka një sistem paralajmërimi të motit me katër nivele, ku e kuqja përfaqëson paralajmërimin më të rëndë, e ndjekur nga portokallia, e verdha dhe bluja. (Fatosi)