Kina shpërndan fonde për restaurimin e rrugëve të dëmtuara nga përmbytjet
2024-06-22 15:13:34

foto: VCG

foto: VCG

Një total prej 105 milionë juanë (14.7 milionë dollarë) janë ndarë për të mbështetur restaurimin urgjent të rrugëve të dëmtuara nga përmbytjet, tha të premten Ministria e Financave e Kinës.

 

foto: VCG

foto: VCG

Fondet do të përdoren menjëherë për të riparuar rrugët që janë shkatërruar nga përmbytjet në Guangdong, Guangxi, Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan dhe Guizhou, si edhe për të siguruar trafik të sigurt gjatë sezonit të përmbytjeve, sipas ministrisë.

 

Reshjet e vazhdueshme kanë goditur shumë nga rajonet jugore të Kinës këtë verë, duke dëmtuar rrugët dhe ndërtesat, madje duke shkaktuar viktima.

 

foto: VCG

foto: VCG

Shtabi Shtetëror i Kontrollit të Përmbytjeve dhe Ndihmës ndaj Thatësirës aktivizoi të premten një përgjigje emergjente të Nivelit IV ndaj përmbytjeve në Jiangsu. Gjithashtu mbajti një përgjigje të Nivelit IV në Zhejiang, Anhui, Jiangxi, Hubei, Hunan, Guangdong, Chongqing dhe Guizhou. Ndërkohë në Guangxi përgjigja ishte nga Niveli III në Nivelin IV.