Eksportet e makinave të pasagjerëve të Kinës u rritën me 28 për qind në qershor
2024-07-10 16:49:49

CFP

Eksportet e makinave/CFP

Eksportet e automjeteve të pasagjerëve në Kinë arritën në gati 378.000 njësi në qershor, duke shënuar një rritje vjetore prej 28 për qind dhe duke qëndruar të paqëndrueshme në krahasim me muajin e kaluar, treguan të dhënat e fundit, cituar nga “Xinhua”.

Me rimëkëmbjen e tregut të Amerikës së Jugut, eksportet e makinave të markave kineze arritën në rreth 325.000 njësi në qershor, 31 për qind më shumë në baza vjetore, ndërsa eksportet e automjeteve luksoze dhe makinave të bëra nga ndërmarrjet e përbashkëta kineze dhe të huaja arritën në 54.000 njësi, 12 për qind më shumë në baza vjetore, sipas të dhënave të publikuara nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës.

Në të njëjtin muaj, eksportet e automjeteve me energji të re (NEV) nga Kina arritën në 80.000 njësi, me një rritje prej 12.3 për qind në baza vjetore.

Në gjysmën e parë të vitit, eksportet NEV arritën në 586.000 njësi, 21.2 për qind më shumë në baza vjetore.

Sipas të dhënave nga shoqata, që mbulojnë të gjithë prodhuesit vendas të makinave të pasagjerëve, në gjysmën e parë të vitit shitjet me pakicë të makinave të pasagjerëve i kaluan 9.84 milionë njësi, me një rritje prej 3.3 për qind në baza vjetore.

Shoqata parashikon që konsumi i makinave të pasagjerëve do të vazhdojë të rritet për shkak të rritjes së popullaritetit të automjeteve në pronësi private dhe rritjes së shpejtë të automjeteve elektrike inteligjente.  (Elona)