Në Harbin hapet parku më i madh në botë për akull dhe borë
2024-07-08 11:46:44

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Turistët që vizitojnë Harbinin, "Qytetin e Akullit" të Kinës në provincën e saj më veriore Heilongjiang, tani kanë një atraksion të ri për të eksploruar, përkatësisht një park tematik të brendshëm me akull dhe borë që u hap të shtunën, njofton Xinhua.

Me një sipërfaqe ndërtimi prej 23,800 metrash katrorë, parku ka shënuar Rekordin Botëror Guinness si parku më i madh i akullit dhe borës.

Sipas menaxherit të parkut, objekti përmban nëntë zona tematike që shfaqin skulptura të gjalla akulli të ndriçuara nga ndriçimi shumëngjyrësh. Parku i temave ruan një temperaturë konstante për të akomoduar vizitorët gjatë gjithë vitit.

Parku do të plotësojë Harbin Ice-Snow World, një park historik me akull dhe borë në natyrë që mbulon 810,000 metra katrorë, duke e shndërruar kështu Harbinin në një destinacion turistik për të gjitha sezonet.

Harbin, me dimrat e tij të ftohtë, festohet për festivalin e tij vjetor të akullit dhe borës. Harbin Ice-Snow World priti mesatarisht mbi 30,000 vizitorë çdo ditë dimrin e kaluar. (Fatosi)