Artistët francezë bashkohen kundër ekstremit të djathtë
2024-07-08 15:46:23

Koncert në Francë kundër ekstremit të djathtë (Foto Balkanweb)

Më shumë se 1200 artistë franceze janë mbledhur në një përpjekje për të nxitur “botën e natës” në veprim politik dhe për të protestuar ndaj mundësisë së ardhjes në pushtet të qeverisë së parë franceze të ekstremit të djathtë që nga Lufta e Dytë Botërore, njofton RTSH.

Ata kanë organizuar debate të drejtpërdrejta, koncerte falas, dhe kanë publikuar një album për mbledhjen e fondeve Siamo Tutti Antifascisti (Ne jemi të gjithë Antifashistë) me 38 artistë.

Përmbledhja përshkruhet si një “thirrje për armë”.

Anëtarët e FE-së thonë se ata u shtynë të vepronin nga ringjallja e “një fashizmit të vjetër” në formën e Tubimit Kombëtar (RN), partia politike e udhëhequr nga Marine le Pen që kryesoi raundin e parë të së dielës dhe që mund të formojë një qeveri nëse fiton shumicën në raundin e dytë.(Fatosi)