Tony Blair i kërkon kryeministrit britanik: Ringjallni skemën time të kartave të identitetit për të kontrolluar kufijtë!
2024-07-08 14:52:37

Tony Blair dhe kryeministri i ri britanik (Foto Gazeta Panorama)

Tony Blair i ka kërkuar kryeministrit të ri britanik, Keir Starmer të nxjerrë kartat e identitetit si pjesë e një sistemi të ri dixhital për të ndihmuar kontrollin kufitar, njofton panoama.al.

Blair, ish kryeministër  në vitet 1997-2007, kishte tentuar të prezantonte politikën gjatë kohës që ishte në pushtet, përpara se të mposhtej nga koalicioni Konservator-Liberal Demokrat.

“I vetmi ndryshim i lojës është përqafimi i plotë i potencialit të teknologjisë,” shkroi Tony Blair në Sunday Times.

“Ne kemi nevojë për një plan për të kontrolluar emigracionin, nëse nuk kemi rregulla, kemi paragjykime. Në detyrë, besoja se zgjidhja më e mirë ishte një sistem identiteti, në mënyrë që të dimë saktësisht se kush ka të drejtë të jetë këtu.”

Ndërsa përgëzoi Sir Keir për “kthimin më të jashtëzakonshëm në historinë e fundit zgjedhore britanike”, ai paralajmëroi për kërcënimin elektoral të reformës dhe “një sfidë në një pjesë të komunitetit mysliman”.(Fatosi)