Hekurudha Kinë-Laos regjistron mbi 222.000 pasagjerë ndërkufitarë
2024-07-06 19:02:55

CFP

CFP

Hekurudha Kinë-Laos, e cila nisi shërbimin e saj ndërkombëtar të pasagjerëve më 13 prill 2023, ka transportuar mbi 222.000 pasagjerë ndërkufitarë deri të premten, njoftoi Pika e Kontrollit Kufitar Mohan në provincën Yunnan të Kinës jugperëndimore, shkruan “Xinhua”.

Mbi 1000 trena ndërkombëtarë të pasagjerëve u kanë shërbyer udhëtarëve nga 96 vende dhe rajone që nga fillimi i shërbimit, sipas Stacionit të Inspektimit Kufitar për hyrje-daljet në Mohan në kufirin Kinë-Laos dhe autoriteteve lokale hekurudhore.

Që nga fillimi i shërbimit të saj ndërkufitar të pasagjerëve, hekurudha është bërë mënyra e preferuar e transportit për një numër në rritje të udhëtarëve ndërkombëtarë për shkak të përballueshmërisë dhe komoditetit të saj.

CFP

CFP

Hekurudha Kinë-Laos, një projekt historik i bashkëpunimit me cilësi të lartë të nismës “Një brez, një rrugë”, filloi funksionimin në dhjetor 2021.

Hekurudha 1035 km lidh Kunming në Kinë me Vientiane në Laos.

Për të thjeshtuar procedurat e zhdoganimit, Departamenti lokal i Inspektimit të Kufirit i ka dhënë personelit pajisje inteligjente përkthimi të gjuhëve, të cilat mund të përkthejnë më shumë se 70 gjuhë nga e gjithë bota në kohë reale, duke lehtësuar komunikimin midis stafit të tij dhe pasagjerëve të huaj.

Aktualisht, koha e zhdoganimit të trenave ndërkombëtarë të pasagjerëve hekurudhorë Kinë-Laos është shkurtuar nga 3 në 2 orë. (Irma)