Kina regjistroi 14.64 milionë udhëtime hyrëse nga të huajt në gjysmën e parë të vitit
2024-07-06 18:24:56

CFP

Kina regjistroi 14.64 milionë udhëtime hyrëse të kryera nga të huajt në gjysmën e parë të vitit, 152.7 për qind më shumë në baza vjetore, njoftoi të premten Administrata Kombëtare e Emigracionit, citon “Xinhua”.

Sipas administratës, numri i hyrjeve pa viza të kryera nga të huajt tejkaloi 8.54 milionë, duke përbërë 52 për qind të udhëtimeve hyrëse dhe që përfaqëson një rritje vjetore prej 190.1 për qind.

Në gjashtë muajt e parë të vitit, autoritetet e Emigracionit në të gjithë Kinën përpunuan 287 milionë udhëtime hyrëse dhe dalëse, duke shënuar një rritje prej 70.9 për qind në baza vjetore.

Midis tyre, rreth 137 milionë janë bërë nga banorët e pjesës kontinentale, 121 milionë nga banorët e rajoneve të veçanta administrative të Hong Kongut dhe Makaos dhe rajoni i Tajvanit, dhe 29.22 milionë nga të huajt. (Irma)