Kina krijon një fond special për të rigjallëruar asetet e ndërmarrjeve shtetërore
2024-07-06 18:27:22

CFP

CFP

Në Kinë u zhvillua një ceremoni të premten duke shënuar themelimin zyrtar të një fondi të posaçëm për rigjallërimin e aseteve të ndërmarrjeve shtetërore.

Fondi kap vlerën e 30 miliardë juanë (rreth 4.2 miliardë dollarë amerikanë), shkruan “Xinhua”.

Fondi është miratuar nga Komisioni Shtetëror i Mbikëqyrjes dhe Administrimit të Pasurive të Këshillit të shtetit. (Irma)