Kina përmirëson reagimin emergjent ndaj reshjeve të dendura të shiut dhe përmbytjeve në Hunan
2024-07-04 13:00:00

Foto nga VCG

Autoritetet kineze përmirësuan në nivelin III reagimin emergjent ndaj fatkeqësive të shkaktuara nga reshjet e dendura të shiut dhe përmbytjet në provincën Hunan të Kinës qendrore.

Komisioni Kombëtar i Kinës për Reduktimin e Fatkeqësive ka dërguar një ekip për të udhëhequr dhe ndihmuar autoritetet lokale me punën e ndihmës nga fatkeqësitë dhe përpjekjet e shpëtimit, duke synuar të sigurojë nevojat themelore për banorët e prekur, shkruan “Xinhua”.

Në përgjigje të fatkeqësive në qytetin Miluo të Hunanit dhe në kontenë Pingjiang, Ministria e Menaxhimit të Emergjencave të Kinës ka dërguar dy mjete ajrore pa pilot për të rritur mbështetjen e komunikimit emergjent.

Më shumë se 560 punonjës të shpëtimit kanë marrë pjesë në përpjekjet për kontrollin e përmbytjeve dhe ndihmës.

Që nga mesi i qershorit, shirat e dendur kanë vazhduar në rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, duke çuar në rritjen e vazhdueshme të niveleve të ujit dhe përmbytje, duke tejkaluar shenjat paralajmëruese, sipas Ministrisë së Burimeve Ujore.

Ministria ka kërkuar vëmendje të shtuar ndaj katastrofave gjeologjike, zhvendosjen paraprake të banorëve të zonave të rrezikshme, restaurimin e shpejtë të objekteve të prekura nga parandalimi i përmbytjeve dhe infrastrukturës së telekomunikacionit, si dhe përshpejtimin e punës së rindërtimit. (Elona)