Niveli i ujit në pjesë të lumit më të gjatë të Kinës tejkalon shenjën paralajmëruese
2024-07-03 15:13:14

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Nivelet e ujit në seksionet e rrjedhës së mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, lumi më i gjatë i Kinës, nën grykëderdhjen e liqenit Dongting, kanë tejkaluar shenjën paralajmëruese, njoftoi të martën Ministria e Burimeve Ujore, citon “Xinhua”.

Niveli i ujit në stacionin e monitorimit Yangtze Hankou, në provincën Hubei të Kinës qendrore, kishte arritur në 27.31 metra deri të hënën vonë, 0.01 metra mbi shenjën e alarmit, sipas ministrisë.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Niveli i lumit Yangtze në rrjedhën e mesme dhe të poshtme pritet të vazhdojë të rritet, sipas një alarmi për përmbytje të lëshuar nga ministria.

Niveli i ujit në rrjedhat e mesme dhe të poshtme të lumit, si dhe pellgjet e liqenit Dongting dhe Poyang pritet të bjerë gradualisht pas të premtes, sipas alarmit. Shirat e vazhdueshëm dhe të dendur kanë goditur rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze qëkur zonat hynë në sezonin vjetor të shirave, më 18 qershor.

Më 28 qershor, lumi Yangtze përjetoi përmbytjen e tij të parë të vitit 2024, pasi nivelet e ujit në stacionin hidrologjik Jiujiang, një nga zonat kryesore të monitorimit për nivelet e ujit të lumit Yangtze, ishin rritur në 20 metra, duke arritur nivelin paralajmërues.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Autoritetet e Burimeve Ujore të vendit nuk kanë kursyer asnjë përpjekje në punën e kontrollit të përmbytjeve, duke dërguar grupe pune për të drejtuar punën e parandalimit të përmbytjeve në vijat e para dhe duke përdorur rezervuarë për të lehtësuar presionin mbi kontrollin e përmbytjeve në lumin Yangtze. (Elona)