Kina nxit Izraelin të përmbushë detyrimet humanitare
2024-07-03 20:47:32

Kina i bëri thirrje të martën Izraelit të përmbushë detyrimet e tij sipas ligjit humanitar ndërkombëtar dhe t'u përgjigjet thirrjeve të komunitetit ndërkombëtar për të siguruar hyrjen e shpejtë dhe të sigurt të furnizimeve humanitare në Gazë. 

Gjatë komenteve të tij në një seancë informimi të Këshillit të Sigurimit të OKB-së mbi gjendjen në Lindjen e Mesme, duke përfshirë çështjen palestineze, përfaqësuesi i përhershëm i Kinës në Kombet e Bashkuara Fu Cong theksoi krizën e ashpër humanitare në Gazë, që është përkeqësuar nga mungesa e skajme e furnizimeve thelbësore dhe kushtet e këqija shëndetësore. 

Fu vuri në dukje se "miliona njerëz po luftojnë me urinë, sëmundjen, dhimbjen dhe dëshpërimin", duke e përshkruar situatën si një katastrofë humanitare të krijuar nga njeriu dhe një shkelje serioze të ligjit ndërkombëtar.