Kina nxjerr rregullore për zbatimin e sistemit të menaxhimit të kapitalit të regjistruar të ligjit për shoqëritë tregtare
2024-07-02 13:10:02

Foto nga VCG

Kryeministri kinez, Li Qiang, nënshkroi një dekret të Këshillit të Shtetit, duke shpalosur të hënën një sërë rregulloresh për zbatimin e sistemit të menaxhimit të kapitalit të regjistruar të ligjit për shoqëritë tregtare, njofton “Xinhua”.

Duke filluar nga e hëna, rregulloret sqarojnë marrëveshjet përkatëse gjatë periudhës kalimtare të rregullimit të afatit kohor për aksionarët për të paguar kapitalin e tyre të nënshkruar në kompanitë ekzistuese.

Për shoqëritë e regjistruara para datës 30 qershor 2024, periudha e mbetur për aksionarët e tyre për të paguar kontributet e kapitalit të regjistruar do të përshtatet në më të shkurtër se pesë vjet nëse afati ekzistues kalon pesë vjet nga 1 korriku 2027, sipas rregulloreve.

Rregulloret parashikojnë gjithashtu se nëse ka aktivitete jonormale në kontributet e kapitalit dhe kapitalin e regjistruar të një shoqërie, autoritetet e regjistrimit të shoqërisë do të kërkojnë rregullimin në kohë të shoqërisë sipas ligjit pas kryerjes së hetimeve të plota mbi ndërmarrjen dhe aksionarët e saj.

Autoritetet do të përmirësojnë gjithashtu masat e mbikëqyrjes dhe inspektimit për abonimet e kapitalit të kompanive duke optimizuar procedurat për kompanitë për të rregulluar afatin kohor të pajtimeve të kapitalit sipas rregulloreve.  (Fatosi)