Presidenti Xi i dërgon mesazh delegacionit të shkëmbimeve rinore të ShBA-së
2024-07-02 14:50:30

Foto nga Xinhua

Presidenti kinez Xi Jinping i dërgoi të hënën një mesazh Delegacionit të Shkëmbimeve Rinore të ShBA-së "Udhëtimi i përbashkët i miqësisë".

Xi tha në mesazh se, për marrëdhëniet kino-amerikane, shpresa qëndron te popujt e të dy vendeve, themeli është vendosur nga të dy popujt, e ardhmja varet nga rinia dhe gjallëria vjen nga shkëmbimet në nivel vendor.

“Shpresoj që nëpërmjet kësaj vizite, ju do të perceptoni, përjetoni dhe kuptoni më mirë Kinën, do të komunikoni e ndërveproni me të rinjtë kinezë për t'u bërë partnerë e miq të mirë, do të ndihmoni në ndërtimin e më shumë urave të mirëkuptimit të ndërsjellë ndërmjet të dy popujve dhe do të kontribuoni në forcimin e miqësisë ndërmjet të dy popujve,” tha ai në mesazh.

Delegacioni i Shkëmbimeve Rinore i ShBA-së "Udhëtimi i përbashkët i miqësisë" përbëhet nga rreth 190 mësues e nxënës nga 14 shkolla të shtatë shteteve në të gjithë ShBA-në. Shoqata e Popullit Kinez për Miqësinë me Vendet e Huaja e ftoi këtë delegacion dhe përgjigjet për pritjen e tij.