195.000 njerëz u evakuuan nga stuhitë në provincën lindore të Kinës
2024-07-02 10:14:03

Foto nga VCG

Stuhitë e shiut në provincën Anhui të Kinës lindore kanë lënë të prekur 811.000 banorë dhe kanë detyruar evakuimin e 195.000 njerëzve, thanë autoritetet lokale, njofton “Xinhua”.

Stuhitë e shiut shkaktuan dëme në 35 qarqe dhe rrethe në gjashtë qytete të nivelit të prefekturës në Anhui, sipas departamentit provincial të menaxhimit të emergjencave.

Lumi Yangtze, lumi më i gjatë i Kinës, ka parë që nivelet e ujit në seksionin e tij Anhui i tejkalojnë shenjat e tyre paralajmëruese dhe nivelet vazhdojnë të rriten. Shirat e rrëmbyeshëm kanë çuar gjithashtu ujërat mbi nivelin e tyre të alarmit në 19 lumenj të tjerë në provincë.

Në përgjigje emergjente ndaj stuhive të shiut dhe përmbytjeve, autoritetet në tetë qytete në Anhui, duke përfshirë pesë qytete përgjatë lumit Yangtze, kanë dërguar gjithsej 26.000 persona për të patrulluar digat.

Lumi Yangtze i Kinës po përjeton përmbytjen e parë të vitit 2024, sipas Ministrisë së Burimeve Ujore. Nivelet e ujit në stacionin hidrologjik Jiujiang në provincën Jiangxi, u ngritën në 20 metra.

Ministria ngriti reagimin ndaj përmbytjeve emergjente në nivelin III në provincat Anhui, Jiangxi, Hubei dhe Hunan dhe dërgoi urgjentisht katër ekipe pune shtesë, për të ofruar udhëzime për përpjekjet për lehtësimin e përmbytjeve.  (Fatosi)