Lidhja Shenzhen-Zhongshan hapet në trafik me 10 rekorde botërore
2024-07-01 16:51:15

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina hapi lidhjen Shenzhen-Zhongshan në provincën Guangdong, në jug të Kinës, të dielën, me operacionet e provës të planifikuar për të filluar në orën 15:00, njofton CGTN.

Kalimi 24 kilometra fillon në shkëmbimin e aeroportit Shenzhen dhe lidhet me ishullin Ma'anshan në Zhongshan përtej lumit Pearl. Ai shkurton udhëtimin midis Zhongshan dhe Shenzhen nga dy orë në afërsisht 30 minuta.

Megaprojekti përbëhet nga një tunel nënujor, dy ura dhe dy ishuj artificialë, duke e bërë atë një nga projektet më të vështira të grupimeve ndër-detare në botë. Ai gjithashtu mban 10 rekorde botërore.

Si një projekt kryesor transporti në Zonën e Gjirit të Madh Guangdong-Hong Kong-Makao, lidhja e re shtrihet rreth 24 kilometra dhe është etiketuar si "shtylla kurrizore e transportit" e zonës, duke përballuar detyrën jetike për të lidhur pa probleme qendrat urbane në të dyja anët të grykëderdhjes së lumit Pearl.

Lidhja është një komponent kyç i rrjetit kombëtar të autostradave G2518, i vendosur afërsisht 30 kilometra në veri të urës Humen dhe 31 kilometra në jug të urës Hong Kong-Zhuhai-Macao. Ai lidh këto arterie jetike të transportit.

Lidhja, së bashku me strukturat ekzistuese si Ura Hong Kong-Zhuhai-Macao, do të formojë një rrjet kalimesh ndër-detare dhe lumore në Zonën e Gjirit të Madh, duke rritur lidhjen e grupit të qytetit, tha Deng Xiaohua, kreu i Guangdong. Grupi Krahinor i Komunikimit.(Fatosi)